Zimolez kamčatský Diana
Zimolez kamčatský Diana
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zimolez kamčatský Diana

Lonicera caerulea 'Diana' - Objednací číslo 4412521
Počet kusů v balení:1 ks
Nízký kompaktně rostoucí keř, který dorůstá do výšky 1,5 metru. Je nenáročný na půdní reakci i stanoviště. Špatně však snáší sucho, proto je nutné po výsadbě a během období s menším počtem srážek pravidelně zalévat. Již koncem května dozrávají podlouhlé fialové plody, asi 3 cm velké. Plody jsou vhodné k přímé spotřebě i dalšímu zpracování na kompoty, džemy a ovocné šťávy. Rostlina je plně mrazuvzdorná, odolná a nevyžaduje zvláštní péči. Za účelem zvýšení výnosů doporučujeme pěstovat 2 a více rostlin. Jasně modré, 2-3 cm velké plody, vysoký výnos. Dozrává koncem května. Dodáváme v kontejneru.
499,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Doba zrání květen začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Chráněné před brzkou násadou na květ (hrozí poškození mrazem), pokud možno polostinné. Je možno pěstovat i v nádobě (minimální rozměry 50x50 cm). PŮDA: Dobrá, propustná zahradní půda, vlhká. Pokud je keř dlouho bez vody, shazuje zralé plody a ty plody, které zůstanou na rostlině jsou kyselé. HNOJENÍ: Pouze při projevech nedostatku – potom by mělo být cíleně použito hnojivo na bobuloviny – dávkování dle návodu. VÝŠKA: Asi 1-1,5 metru, keř. POTŘEBA MÍSTA: cca 2m2 ODSTUPY ROSTLIN: V řadě cca 1 m. LISTY: Oválné, do špičky. Pokud se objeví hnědé listy je to normální. Růst začíná již v únoru, zimolez proto opadává brzy, srpen nebo září. KVĚTY: březen/duben tvoří se na jednoletých výhonech, ještě před tvorbou listů. K zajištění dostatečného opylení můžete v blízkosti pěstovat další zimolezy kamčatské. PLODY: dozrávají květen/červen 2 - 3 cm velké, sladké, chuťově podobné lesním borůvkám, zvenku modré, uvnitř světlé. První plody již do druhého roku pěstování. Vhodné pro přímou spotřebu, marmelády, povidla apod. Plody nedozrávají najednou, proto může sklízet častěji. ŘEZ: Na podzim zkrátíme špičky (rostlina roste velmi pomalu) a popřípadě odstraníme přestárlé výhony podobně jako u rybízu. PODZIM/ ZIMA: Mrazuvzdorný, při pěstování v nádobě se doporučuje ochrana.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené