Paulovnie
Paulovnie
Paulovnie
Paulovnie
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Paulovnie

Paulownia tomentosa x fortunei - Objednací číslo 6665922
Počet kusů v balení:1 ks
Paulovnie neboli také čínský císařský strom, kvete u stromů neobvyklou modrou barvou. Pozdě na podzim se tvoří chlupaté květní pupeny, které na jaře rozkvetou v modro-fialové hrozny, uvnitř žlutě proužkované. Atraktivní hrozny květů mohou měřit až 40 cm a jsou vzpřímené, vydávají intenzivní, sladkou a líbeznou vůni. Plodem je tobolka. Teprve po odkvětu se na rostlině objeví až 30 cm velké srdčité listy. Rychle rostoucí a mrazuvzdorný hybrid, který snáší mrazy až k -30°C. Za optimálních podmínek může být roční přírůstek až kolem 2 metrů výšky. Dodáváme cca 30 -40 cm vysoké rostliny.
768,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Vysazovací vzdálenost (cm) 600
Výška dospělé rostliny 500-1000 cm
PŮDA: bohatá na živiny, propustná STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, upřednostňuje místo chráněné před větrem HNOJENÍ: Minerálním hnojivem. Nebo v dubnu, červnu a srpnu přidáme kompost VÝŠKA: 5 až 10 m ŠÍŘKA: 2 až 6 m LISTY: Po odkvětu se na rostlině objeví až 30 cm velké srdčité listy . KVĚTY: květen - červen Kvete neobvyklou modrou barvou. Pozdě na podzim se tvoří chlupaté květní pupeny, které na jaře rozkvetou v modrofialové hrozny, uvnitř žlutě proužkované. Až 6 cm velké květy vydávají intenzivní, sladkou a líbeznou vůni. Atraktivní hrozny květů mohou měřit až 40 cm a jsou vzpřímené. PLODY: Tobolky jsou nejprve zelené, později hnědé. Zůstávají přes zimu do dalších květů ŘEZ: Jen prosvětlovat - v předjaří (únor/březen) (růst od přírody sukovitý , pně rostou často zešikma) ZIMA: starší rostliny jsou mrazuvzdorné do -27 stupňů. Oblast u kořenů zakrýt listím nebo chvojím(ochrana před mrazem). Mladé rostliny je možné pěstovat první roky např.ve skleníku, je-li možnost. Jinak je třeba chránit je před mrazem. V chladnějších oblastech může podzimní mladé výhony a květní pupeny poškodit mráz. Případně mrazem poškozené větve na jaře odstranit.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené