Clappova máslovka, kontejner
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Clappova máslovka, kontejner

Pyrus pyraster - Objednací číslo 4480555
Počet kusů v balení:1 ks
Středně velké až velké plody kuželovitého tvaru. Slupka je hladká zelenožlutá s červeným líčkem. Dužina je žlutobílá, jemně zrnitá s lahodnou sladkokyselou chutí, šťavnatá. Dozrává v druhé polovině srpna. Konzumní zralost po zhruba 6-7 týdnech. Nelze je dlouhodobě skladovat. Je cizosprašná, potřebuje opylovače.
541,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

STANOVIŠTĚ: Chráněné, slunné, teplé. Chladné a vlhké počasí v týdnech před dozráním by mohlo negativně ovlivnit kvalitu plodů – lepší je suší než vlhké stanoviště. Potřebuje opěrnou tyč. Pozor na rez hrušňovou! Rez hrušňová je významnou chorobou hrušní a jalovců v těch lokalitách, kde jsou oba hostitelé od sebe v blízkosti do 150 až 200 metrů. PŮDA: Hluboká, bohatá na živiny, humózní, nesmí obsahovat vápník. HNOJENÍí: Oblast u kořenů ponecháme nezatravněnou, přidáme kompost a zamulčujeme – u půd velmi chudých na živiny přihnojíme v květnu/červnu rohovou nebo kostní moučkou. VÝŠKA: 3 – 3,5 m. PROSTOR: Asi 5 – 6 m. KVĚTY: Duben/květen – potřebuje dárce pylu, není samosprašná. PLODY: Od druhé poloviny srpna (podle pěstebních podmínek). Konzumní zralost po 6-7 týdnech. OPYLOVAČ: Viliamsova, Boskova lahvice nebo jiná hrušeň, kvetoucí ve stejnou dobu. ŘEZ: U mladých stromků by měl být proveden odborně. ZIMA: Mrazuvzdorná.
Nedávno zobrazené