Zakrslý fíkovník
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zakrslý fíkovník

Ficus carica - Objednací číslo 4430299
Počet kusů v balení:1 ks
Také ten, kdo nemá velkou zahradu, může sklízet sladké a šťavnaté fíky. Tento zakrslý fíkovník je vhodný pro pěstování v nádobě a může tak být pěstován i na terase nebo balkonu. Dorůstá do výšky cca 120 cm. Dodáváme 2 leté rostliny v kontejneru, 30-40 cm vysoké. Fotografie je ilustrační. Rostlina je dodávána jako keř, který lez pravidelným střihem zapěstovat do tvaru dekorativního stromku.
992,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 120 cm
STANOVIŠTĚ: Chráněné, jižní- jihozápadní strana. PŮDA: Kyprá, vápenitá, květinovou zeminu smíchat s 1/3 písku. Dostatečně zalévat, aby půda rostliny nevyschla, zvláště při tvorbě plodů. Extrémní sucho a přemokření může rostlině škodit. Při pěstování v nádobě dbát na to, aby byla dostatečně široká a hluboká. HNOJENÍ: Přibližně 1x za dva týdny přihnojit univerzálním tekutým hnojivem. VÝŠKA: Cca 120 cm RŮST: Kmen Tento fíkovník se rozmnožuje odnožemi a zakořeněním „řízků“, roste pak jako keřovitý stromek. Neroubuje se. PLODY: Hruškovitého tvaru. Září/říjen od 3. roku. Dříve nasazené plody nedozrávají a dochází k jejich opadu. Nepotřebuje žádného dárce pylu. Plody dozrávají postupně, a proto se na jedné rostlině vyskytují současně zralé i nezralé plody. Plody jsou zralé, když jsou na omak měkké a mírně tmavě zabarvené. Nezralé plody zůstávají na podzim na stromku a dozrají příští jaro nebo ve skleníku (v zimní zahradě). ŘEZ: V průběhu vegetace se mohou jednotlivé větve zkrátit a řezem udržovat tvar koruny. Na místa řezu naneseme přípravek na hojení ran. ZIMA: Mladé rostliny se doporučují pěstovat v nádobě, kterou přezimujeme v chladné a světlé místnosti - omezit zálivku. Starší rostliny (3 - 4 leté a více) můžeme podle podmínek pěstovat ve volné půdě. Rostlinu zakryjeme slámou nebo netkanou textílií (jako ochranu proti chladnému větru). Kořeny zakryjeme silnou vrstvou mulče (řezaná tráva, listí). Mokrý sníh setřásáme.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené