Zakrslá broskev
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zakrslá broskev

Prunus persica 'Bonanza' - Objednací číslo 4428541
Počet kusů v balení:1 ks
I když nemáte velkou zahradu, nemusíte se vzdávat pěstování vlastního ovoce. Na balkonu, terase nebo v malé zahrádce najdete ideální prostor pro pěstování zakrslých ovocných stromů. Zakrslé stromy dosahují maximální výšky 1,5 metru. Pomocí pravidelného řezu je možné tyto stromky udržovat malé a kompaktní. Plody jsou relativně velké a chutné jako z běžných ovocných stromů. Všechny nabízené druhy jsou samosprašné. Dodáváme v kontejneru, výška při dodání je cca 30 -40 cm. Zakrslá broskev Bonanza kvete na jaře růžovými květy, po odkvětu se objevují podlouhlé, lesklé listy, svěží zelené barvy. Plody jsou středně velké, velmi chutné, žlutočervené barvy. Dozrává zhruba od poloviny července. Řez obecně není potřeba, odstraňujte pouze suché a poškozené větve, případně větve směřující dovnitř koruny. Samosprašná. Dodáváme v kontejneru.
1075,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Doba zrání červenec střed
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 120-150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, teplé, chráněné proti větru. Pozdní jarní mrazíky by mohly poškodit květy. PŮDA: Humózní, propustná zahradní zemina, bohatá na živiny – meruňky mají vysokou spotřebu živin. V období před tvorbou plodů /3 týdny/ nesmí tato dřevina, byť jen přechodně, vyschnout. Nedostatek vody by měl za následek malé nebo nezralé plody. Udržujeme půdu rovnoměrně vlhkou. Přílišné přemokření a studená půda není pro meruňky vhodná. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na ovocné stromy VÝŠKA: Dorůstá do výšky cca 150 cm a díky pravidelnému řezu ji lze udržovat v kompaktním, dekorativním tvaru. RŮST: Kompaktní PLODY: Středně velké, lahodné. Slupka je oranžová, na osluněné straně červená. Dužina je žlutá, sladká a šťavnatá. První květy, eventuálně plody, od 2. - 3. roku pěstování. Samosprašná. SKLIZEŇ: zhruba od poloviny července (podle podmínek pěstování). ŘEZ: Pravidelným řezem docílíte malého a kompaktního růstu dřeviny Čas od času je vhodné proklestění (odstranění starého dřeva) ZIMA: Zimovzdorná Oblast kořenů na zimu mulčovat nebo zakrýt chvojím. Při pěstování v nádobě dobře ochránit kořenovou oblast před mrazem. Nádobu dostatečně obalit např. pytlovinou nebo bublinkovou fólií a umístit stromek na chráněné místo na terasu, na balkón nebo ke stěně domu.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené