Popínavý jahodník Hummi (3)
Popínavý jahodník Hummi (3)
Popínavý jahodník Hummi (3)
Popínavý jahodník Hummi (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Popínavý jahodník Hummi (3)

Fragaria x ananassa 'Hummi' - Objednací číslo 4441642
Počet kusů v balení:3 ks
V období od počátku června až do prvních mrazíků přináší nepřetržitě hojnou úrodu mimořádně chutných, středně velkých plodů. Tvoří dlouhé šlahouny, které plodí. Můžete je vyvázat ke kolíkům, opěrné spirále nebo je nechat viset od plodonosných válečků případně závěsného truhlíku. Pro vytvoření správných šlahounů je nutný dostatek živin a vody.
245,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 40
Doba zrání červen začátek
V kontejneru ano
PŮDA: Květinová půda s velkým podílem rašeliny STANOVIŠTĚ: Slunné místo ODSTUP MEZI ROSTLINAMI: 40 cm – před zasazením postavit do vody – kořenová část musí být maximálně vlhká. HNOJENÍ: Po asi čtyřech až pěti týdnech hnojivem určeným pro jahodníky. V období od květenství do první tvorby výhonků jednou týdně tekutým hnojivem, neboť rostlina má v tuto dobu velikou spotřebu živin. VÝSADBA: Podle povětrnostní situace se od června na jednoletém výhonku vytvářejí květy a později plody. Poté vzniká nový výhonek (stávající se prodlužuje), na konci se opět tvoří květy a plody. První květy na mateční rostlině odstranit, aby se mohly tvořit výhony. Další květy již ponechat, protože z nich se již mohou tvořit plody. Tvorba plodů je až do prvních mrazíků. Po sklizni výhonky odstřihnout a ponechat pouze mateční rostlinu, ta na jaře opět vyrazí. Po třech letech se půda unaví a rostlina na výhonku po matečné rostlině může být užita k rozmnožení. ZIMA: Rostlinu při zemi zakrýt trochou listí a chvojím, tak udržíte půdu vlhkou. Při extrémně suchém počasí je možné rostlinu trochu zalévat, rostlina nesmí vyschnout !!! V případě pěstování v nádobě je nutné dobře ochránit před promrznutím!!! Rostlinky, které od nás obdržíte, jsou zdravé a pečlivě vypěstované. Dbejte tedy prosím při sázení a pěstování následujících pokynů: Díru k zasazení vysypte vlhkou rašelinou. Pěstujete – li rostlinu v nádobách, miskách atp., pak přidejte substrát s rašelinovou kulturou nebo dobrou květinovou zeminu. Kořenovou část rostliny před zasazením bezpodmínečně postavte do vody, aby nasála hodně vody. Sázení provádějte na slunném stanovišti v odstupu asi 30 cm od další rostliny a to tak, aby se srdce rostliny nacházelo ve výši povrchu zeminy. Po zasazení řádně zalévejte a to každý večer až do okamžiku, kdy rostlina zakoření. Pokud se dole na matečné rostlině vytvářejí květy, první odlamujte. V zimě dbejte na to, aby rostliny v nádobách nebo v miskách úplně nevyschly!!! Po uplynutí období mrazů je nutné jahody zalít. 3 – 4 týdny po zasazení přihnojte rostlinu hnojivem speciálně vyvinutým pro péči o jahodníky. V odstupu asi šesti týdnů pak rostlinu opakovaně přihnojujte. Vždy asi 1 lžíci (závisí na druhu hnojiva) živného substrátu rovnoměrně posypte okolí rostliny. Od dubna do října musí být rostliny udržovány vlhké. To je obzvlášť důležité, neboť příležitostné vyschnutí má za následek omezení růstu výhonků a tvorby ovoce! Po sklizni – v říjnu- odstřihněte výhonky na mateční rostlině. V příštím roce, asi tak od poloviny června, začne rostlina vytvářet nové výhonky a šlahouny. Po dvou letech je rostlina (stejně jako jiné druhy jahodníků) tak vyčerpaná, že se další rok pěstování už nevyplatí.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené