Vrba jíva Kilmarnock
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Vrba jíva Kilmarnock

Salix caprea Kilmarnock - Objednací číslo 4402248
Počet kusů v balení:1 ks
Oblíbený kultivar vrby jívy se svěšenými větvemi. Na začátku jara rozkvétají „kočičky“ chlupaté šedobílé jehnědy, které po rozkvetení zežloutnou tyčinkami s pylem, jsou jednou z prvních potrav včel po zimě. Listy jsou na líci tmavě zelené, na rubu šedobílé a plstnaté, oválné. Na zimu opadávají. Nenáročná rostlina vhodná pro slunné až polostinné stanoviště. Na jaře doporučujeme rostlinu seříznout, pomůžete tím zahuštění a vytvarování koruny. Mrazuvzdorná do cca -34°C.
900,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu březen, duben
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Vlhká, humozní, výživná HNOJENÍ: 1x na jaře, hnojivem na okrasné rostliny VÝŠKA: 1 -1,5 metru LISTY: Na líci jsou tmavě zelené, na rubu šedobílé a plstnaté. Na zimu opadávají. KVĚTY: Jehnědy (šedobílé, později žluté), březen-duben ŘEZ: Tvarovací řez, po odkvětu. ZIMA: Mrazuvzdorná, mladé rostliny doporučujeme chránit.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené