Vistárie Prolific - stromek
Vistárie Prolific - stromek
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Vistárie Prolific - stromek

Wisteriasinensis Prolific - Objednací číslo 4402104
Počet kusů v balení:1 ks
Modrofialové, lehce vonné hrozny květů. Kvete v květnu, za optimálních podmínek nakvétá i podruhé v srpnu. Nyní zapěstovaná jako stromek.
1080,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: února střed - listopadu konec

Přijímáme objednávky!

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby února střed - listopadu konec
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
Výška při dodání kolem cca 60 - 70 cm. STANOVIŠTĚ: Slunné, teplé a pokud možno chráněné Vistárie potřebuje stabilní oporu. PŮDA: Bohatá na živiny, s nízkým obsahem vápníku, propustná, v létě má rostlina velkou potřebu vody HNOJENÍ: 1x v březnu hnojivem ASIHUM na popínavé rostliny RŮST: Zapěstováno na kmínku, růst je poměrně bujný, vyžaduje pravidelný řez koruny. Výška stromku v dospělosti je kolem 100 - 150 cm (podle podmínek a řezu). LISTÍ: Zelené, zpeřené KVĚTY: Duben – květen, před rašením listů. Objeví se před vytvořením listí. V případě suchého počasí shazuje vistárie květní pupeny. PLODY: 10 – 15 cm dlouhé, sametově jemné, chlupaté lusky, semínka jsou jedovatá. ŘEZ: V létě (nejpozději na podzim) zastřihněte mladé výhony, případně i vícekrát (podle potřeby, max. 50 cm, zhruba na 5 – 7 oček) - udržovat tvar koruny. V únoru - březnu mladé výhony zkraťte na 3 – 5 oček a starší výhony případně zcela odstraňte. Udržujte požadovaný tvar zapěstované koruny. ZIMA: Ke kořenovému základu přihrňte v prvních letech chvojí, za účelem ochrany pokryjte také spodní část rostliny (obalit kmen netkanou textílií). POZOR: Vistárie je jedovatá – pouhá 2 semínka mohou u dětí vyvolat těžkou otravu a zvracení.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené