Hlavoš západní, stromek
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hlavoš západní, stromek

Cephalanthus occidentalis - Objednací číslo 4402060
Počet kusů v balení:1 ks
Hlavoš je zajímavá, opadavá dřevina. Nejpůsobivější jsou květenství, které mají kulovitý tvar průměru cca 3 cm. Květenství jsou složené z drobných trubkovitých, bílých květů, ze kterých ční dlouhé blizny. Vzhledem připomínají mořské ježky. Květy jsou vonné a lákají motýly. Plody jsou kulaté, zelené. Kvete na nových výhonech. Opadavé listy jsou sytě zelené, oválné až eliptické, lesklé a pevné s načervenalými řapíky. Růst je pomalý až středně rychlý. Na jaře, před rašením zkraťte loňské výhony zhruba o 1/3. Podpoříte tím zahuštění rostliny a kvetení. Vysazujte na vlhké stanoviště, dobře snese i podmáčenou zem, do výživné půdy, která má neutrální až kyselé pH. Mrazuvdorný do -29°C.
815,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Barva bílá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-200 cm
Zbarvení listí na podzim ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, vlhké stanoviště, dobře poroste i v podmáčené zemi. PŮDA: Výživná, neutrální až kyselé pH VÝŠKA: 1-2 metry (podle pěstebních podmínek). HNOJENÍ: Během vegetace hnojivem na okrasné rostliny KVĚTY: Kulovité, velmi nápadné. Vonné, lákají hmyz. Srpen - září Průměr cca 3 cm, květ je tvořen z jednotlivý drobných trubiček čistě bílých květů, ze kterých trčí dlouhá blizna. Kvete na nových výhonech. LISTY: sytě zelené s načervenalými řapíky, oválné, lesklé a pevné, opadavé ŘEZ: Tolerantní k řezu, lze dobře regulovat výšku, tvar i hustotu. Na jaře těsně před rašením zkrátit výhony o cca 2/3 délky. ZIMA: Plně mrazuvzdorný. Mladé rostliny doporučujeme chránit.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené