Rododendron žlutý
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Rododendron žlutý

Rhododendron 'Goldbukett' - Objednací číslo 3321408
Počet kusů v balení:1 ks
Rododendrony jsou díky svým krásně tvarovaným, barevným a vonným květům neuvěřitelně dekorativní rostlinou. Vysazujte na polostinné stanoviště do kyselé půdy.
999,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: března začátek - listopadu konec

Přijímáme objednávky!

Doba květu květen, červen
Stanoviště stinné, polostinné, slunné
Doba výsadby března začátek - listopadu konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Barva žlutá (oranžová)
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostín. PŮDA: Kyselá – bez vápna, vylepšená rašelinou, pH 4,5-5,5. Sucho škodí. HNOJENÍ: 1. Hnojení březen/duben speciálním hnojivem na rododendrony. 2. Dávka po odkvetení po 15. červnu již nehnojit dřevo musí vyzrát. VÝŠKA: Až 2 metry. POTŘEBA MÍSTA: 80 - 100 cm. RŮST: Mělké kořeny, rostoucí do šířky. KVĚTY: Březen, krémové až žluté, odkvetlé okolíky vylamujeme – podpoříme tím kvetení. LISTY: Oválné, zelené. ŘEZ: V únoru odstranit výhony poškozené mrazem, křížící se a dovnitř směřující výhony. ZIMA: Mrazuvzdorný, stálezelený – část listů se může zbarvit do červena. U kořenů mulčovat (listy, tráva). Při suché zimě mírně zalévat. Při velmi silných mrazech, zakrýt celou rostlinu, aby nezmrzla poupata. POZOR: Rostlina je jedovatá !
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené