Zimokvět
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zimokvět

Chimonanthus praecox - Objednací číslo 3301723
Počet kusů v balení:1 ks
Tato nepříliš známá rostlina kvete od prosince do března na neolistěných větvích žlutými zvonkovitými květy s tmavým středem. Pro světlá chráněná stanoviště. Zimovzdorný do -15 °C. Kvete na dvouletých výhonech. Dodáváme ve velikosti: 30 – 40 cm.
713,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 150
Vonné ano
Barva žlutá (oranžová)
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 250 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, teplé a chráněné PŮDA: Propustná, bohatá na živiny. Zimokvět je pH tolerantní HNOJENÍ: Přiměřeně universálním tekutým hnojivem ZÁLIVKA: Citlivý na sucho, a proto v horkých dnech je nutné pravidelně zalévat VÝŠKA: Do 2,5 m RŮST: Rozložitý o šířce asi 1,5 m KVĚTY: Žluté zvonkovité květy s tmavým středem, vonící po vanilce DOBA KVĚTU: Od prosince do března na dvouletých neolistěných výhonech PLODY: Ve tvaru džbánku, v našich podmínkách dozrají jen na velmi teplém létě ŘEZ: Hned po odkvětu seřezat popř. prosvětlit ZIMA: Zimovzdorný do -15 stupňů, mráz zpravidla poškodí pouze květy
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené