Komule Weyerova Sungold
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Komule Weyerova Sungold

Buddleja x weyeriana Sungold - Objednací číslo 3318804
Počet kusů v balení:1 ks
Komuli se také říká motýlí keř. Od léta do podzimu ji zdobí nápadné, vonné květy uspořádané v hustých latách, které lákají hmyz, hlavně včely a motýly. Je to nenáročná rostlina. Vysazujte na slunné stanoviště do výživné, propustné půdy. Jedná se o vzpřímený, hustý keř, který velmi dobře regeneruje. Každý rok na jaře rostlinu seřízněte. Mrazuvzdorná do -25 stupňů, mladé rostliny doporučujeme chránit zakrytím. Komule Sungold je výjimečná svými květy žluté barvy, která není u komulí příliš rozšířená. Patří k tzv. Weyer hybridům. Květy jsou uspořádané v kulatých shlucích na koncích větví. Dorůstá do výšky 2-3 metru a zhruba stejné šířky.
524,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Vonné ano
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, teplé, chráněné PŮDA: Výživná, propustná, dobře odvodněná. V případě mokrého stanoviště, hrozí přes zimu riziko uhnívání rostliny. HNOJENÍ: 1x na jaře hnojivem na okrasné dřeviny VÝŠKA: 2 -3 metry POTŘEBA MÍSTA: 2 -3 metry RŮST: Keřovitý LISTY: Opadavé, kopinaté s výraznou špičkou, sytě zelené a mírně plstnaté. KVĚTY: Červenec – září. Žluté, uspořádané v kulatých soukvětích na koncích výhonů. ŘEZ: Pro hustý růst a pěkný tvar keře, rostlinu na jaře seřízněte, ponechte zhruba 30 cm z loňských větví. Řez provádějte v době, kdy se začínají nalévat pupeny. ZIMA: Mrazuvzdorná do -25 stupňů. Mladé rostliny doporučujeme zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené