Vajgélie Electric Love
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Vajgélie Electric Love

Weigelia Electric Love - Objednací číslo 3315709
Počet kusů v balení:1 ks
Vajgélie Electric Love je nádherný keřík, který promění vaši zahradu ve skutečný květinový ráj. Má kompaktní růst, dorůstá zhruba do výšky 60 cm. Kvete dvakrát do roka (na jaře a koncem léta) červeno růžovými květy trubkovitého tvaru, které přitahují motýly a včely. Listy jsou tmavě vínové barvy, opadavé. Tato vajgélie je ideální pro zahrady všech velikostí nebo i pro pěstování v nádobě. Vyžaduje minimální péči. Její tvar je možné na jaře upravovat řezem (zkrátit o 1/3), podpoří se tím kvetení. Pro její optimální růst stačí pravidelná zálivka a slunné stanoviště, ale snese i mírný stín a vlhčí půdu. Rostlina je mrazuvzdorná.
527,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Vonné ano
Výška dospělé rostliny 30-60 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé, slunné až polostinné. PŮDA: Propustná, výživná, mírně vlhká. VÝŠKA: Menší keřík kolem 60 cm. POTŘEBA MÍSTA: Cca. 60 – 90 cm. RŮST: Kompaktní keřík. KVĚTY A LISTY: Červen - srpen. Protáhlé, trubkovité, purpurově červené. Listy jsou opadavé, tmavě vínové barvy, elipsovité. ŘEZ: Tvarovací, ihned po odkvětu. Zkrátit větve, které kvetly, na 1/3. Řezem podpoříte růst nových výhonů, jež pokvetou následující rok. ZIMA: Mrazuvzdorná, doporučujeme chránit chvojím. Pěstovanou v nádobě přezimovat na chráněném místě na terase nebo na balkóně u zdi. Nádobu postavit na polystyrénovou nebo dřevěnou podložku a obalit ji např. slámou, či jinou izolací, aby nepromrzly kořeny. Občas mírně zalít, ale pouze ve dnech, kdy nemrzne!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené