Chamaerops Vulcano
Chamaerops Vulcano
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Chamaerops Vulcano

Chamaerops Humilis Compacta - Objednací číslo 6692750
Počet kusů v balení:1 ks
Vzácná varieta palmy Chamaerops pochází z Liparských ostrovů. Vyznačuje se kompaktní korunou stříbřitých, sivě modrých listů. Růst je pomalý, dorůstá do výšky 3 metry. Preferuje slunné stanoviště a lehký, propustný substrát. Během léta vyžaduje bohatou zálivku a pravidelné přihnojování, na zimu je nutné zálivku omezit. Doporučujeme pěstovat jako přenosnou rostlinu v nádobě. Přestože je uváděna mrazuvzdornost -10 až -14 stupňů je rostlina náchylná na vlhkost a často dojde k vyhnívání středu rostliny.
879,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen, červen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
STANOVIŠTĚ: Velmi světlé, slunné a suché. PŮDA: Substrát by měl být bezpodmínečně propustný. HNOJENÍ: Od dubna do září každých 14 dní - DUOSTAR 2000 ZÁLIVKA: Zalévat teprve tehdy když půda vyschne. Je nutné zamezit přemokření. POTŘEBA MÍSTA: ca 50 – 80 cm. RŮST: Pomalu rostoucí, vějířovitá palma LISTY: Modrozelené, vějířovité, čím více slunce, tím charakterističtější je zbarvení. KVĚTY: Žluté, velmi skryté a často až teprve po několika letech. ŘEZ: Špičky nikdy neřezat. Hnědé listy odstraňujeme teprve tehdy, když jsou zcela suché. ZIMA: Mrazuvzdorná maximálně do – 15 stup. V zimě nutno chránit. Kořenový prostor zakryjeme slámou nebo jedlovým chvojím. Při dlouhotrvajících mrazech by se měla chránit celá rostlina - obalit jutovým pytlem nebo rákosovou rohoží. Rostlinu v nádobě umístit na chráněné místo na balkóně nebo na terase u zdi na podložku a dobře obalit hlavně nádobu. V našich podmínkách se doporučuje pěstovat palmu v přenosné nádobě. Přezimovat v chladné a světlé místnosti s mírnou zálivkou, aby nedošlo k uhnívání kořenů!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené