Mieze Schindler, jahodník (10)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Mieze Schindler, jahodník (10)

Fragaria x ananassa 'Mieze Schindler' - Objednací číslo 4447334
Počet kusů v balení:10 ks
Pozdní odrůda jahodníku známá již od roku 1925. Tmavě červené plody s chutí, která připomíná ostružiny. Protože tato odrůda má pouze samičí květy, dodáme Vám také odrůdu vhodnou k opylení. Obdržíte 8 kusů Mieze Schindler a 2 kusy Senga Sengana, které slouží jako opylovač.
324,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30
Doba zrání červen začátek
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné (na slunném stanovišti budou plody chutnější). PŮDA: Humózní a propustná s podílem rašeliny. PĚSTOVÁNÍ: Výsadbová jáma musí být tak široká a hluboká, aby kořeny měly dostatečné místo. Srdíčko rostliny musí být nad povrchem půdy. PÉČE:: Při suchém počasí během prvních 14 dnů musí být půda dobře vlhká, aby byl zajištěn rychlý růst. Vhodné je i půdu mulčovat vrstvou listí nebo posekané trávy. Mulč pomáhá v půdě udržovat vlhkost, zároveň se postupně rozkládá a dodává tak rostlinám živiny. Během dozrávání plodů můžete také podestýlat slámou. HNOJENÍ: 1x při tvorbě nových listů 1x během květu 1x po sklizni speciálním hnojivem na jahody. VZDÁLENOST: Mezi řadami 60 – 80 cm Mezi rostlinami 25 cm 12 rostlin na 1 m2 PLODY:: Tmavočervené, s chutí po ostružinách. ŘEZ: Po sklizni odstřihnout listy z mateřské rostliny, ponechat pouze srdíčko. ZIMA: Zimovzdorné, podle regionu na zimu zakrýt chvojím. UPOZORNĚNÍ: Jahody zasadit na místo, kde minimálně nebyly 1 rok pěstovány.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené