Joly Berry® Big Blue Wonder borůvka
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Joly Berry® Big Blue Wonder borůvka

Vaccinium coryb. 'Jolly Berry Big Blue' - Objednací číslo 4412996
Počet kusů v balení:1 ks
Tato nová samosprašná odrůda borůvky je ideální pro malé zahrady. Dorůstá do výšky cca 1,5 metru a pravidelně plodí každý rok. Odrůda pochází z profesionálního zahradnictví na Novém Zélandu, kde byla po několik let testována. Plody jsou velké, pevné, kulaté se sladkou, jemně křupavou dužinou. Rostlina je nenáročná a roste i v méně kyselé půdě. Listy se na podzim zbarvují do ohnivě červené barvy a jsou velmi dekorativní. Díky svému kompaktnímu růstu ji lze pěstovat i v dostatečně prostorné nádobě. Dozrává od poloviny července.
381,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100-150
Doba zrání červenec začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné PŮDA: Humózní, mírně vlhká, propustná a především kyselá (optimální hodnota pH 4 – 4,5, půdu lze obohatit rašelinou), zalévat vodou bez vápníku (dešťovou vodou). Nemáte-li k dispozici dešťovou vodu, můžete vhodit do vody na zalévání sáček rašelinové drti a nechat přes noc ustát. Doporučujeme půdu 2 – 3x do roka obohatit rašelinou. Vhodné je i mulčování (mulčovací kůrou, popř. posekanou trávou), abyste snížili obsah vápna v půdě a udržovali v ní vlhkost. HNOJENÍ: 2x brzy na jaře, dříve než vyraší nové výhony a při tvorbě plodů, speciálním hnojivem na borůvky, lze použít také hnojivo pro rododendrony. VÝŠKA: Asi 1 – 1,50 m POTŘEBA MÍSTA: Asi 1,50 m RŮST: Keřovitý, vzpřímený, kompaktní. Lze pěstovat i v nádobě. KVĚTY: Květen/ červen od 2. až 3. roku pěstování, bílé PLODY: velké, pevné, kulaté se sladkou, jemně křupavou dužinou DOBA ZRÁNÍ: Od poloviny července ŘEZ: Staré výhony občas na podzim u země odstranit a dřevo, které je starší než 4 roky, vyřezat - odstranit všechny výhony, které se kříží nebo dotýkají. Dlouhé výhony zkrátit (proklestit) – u staršího keře vždy ponechat 8 – 10 silných hlavních výhonů. ZIMA: Zimovzdorná, mulčovat
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené