Paznehtník Morning Candle (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Paznehtník Morning Candle (3)

Acanthus spinosus x mollis Morning Candle - Objednací číslo 1107304
Počet kusů v balení:3 ks
Působivá trvalka s velkými listy a zajímavými květy. Paznehtník pochází z oblasti Středozemí, kde byl motiv jeho listů často využíván v architektuře. Listy jsou sytě zelené, lesklé, ostnaté a hluboce řezané. Růst je trsnatý, dorůstá do výšky až 1,5 m a šířky kolem 60 -70 cm. Během léta rozkvétají květy na dlouhém stonku, jsou bílé, nálevkovité, chráněné fialovými listeny. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do výživné, dobře odvodněné půdy. Poměrně dobře snáší sucho, ale nemá rád podmáčené stanoviště. Po odkvětu seřízněte květní stonky. Mrazuvzdorný do -24 stupňů, na zimu doporučujeme chránit zakrytím. Vynikne zejména jako solitér, ale je možné ho využít i ve skupinové výsadbě. Květy jsou vhodné k řezu.
556,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec, srpen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 60 - 70
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PUDA: Propustná, výživná, spíše písčitá. HNOJENÍ: Není nutné. ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek. VÝŠKA: Asi 1,5 m, roste v trsech. KVĚTY: Bílé s fialovými listeny. DOBA KVĚTU: Od června do konce léta. LISTY: Listy jsou velké, tmavě zelené, ostnaté a hluboce řezané. ŘEZ: Rostliny se zastřihují na podzim po odkvětu nebo časně zjara. ZIMA: Mrazuvzdorná.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené