Vajgélie květnatá Nana Purpurea
Vajgélie květnatá Nana Purpurea
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Vajgélie květnatá Nana Purpurea

Weigela florida 'Nana Purpurea' - Objednací číslo 3347541
Počet kusů v balení:1 ks
Nenáročný, opadavý keř pocházející z Asie. Kultivar 'Nana Purpurea' je nízký, kompaktní. Dorůstá do výšky kolem 1 metru. Má přirozený půlkulovitý tvar. Květy jsou růžové až bílé, zvonkovité. Kvete od května do června, většinou nakvétá znovu koncem léta. Listy jsou vínově červené, podlouhlé. Lze ji pěstovat jako solitér nebo ve skupinové výsadbě. Vysazujte ji na teplé, slunné stanoviště do výživné, propustné půdy. Substrát udržujte mírně vlhký. Dostatek světla je nutný pro vybarvení listů, na tmavém stanovišti budou listy zelené. Řez provádějte po odkvětu, výhony zkraťte o třetinu až polovinu délky. Mrazuvzdorná.
249,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Výška dospělé rostliny 80-100 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé, slunné až pohostinné. PŮDA: Propustná, výživná, mírně vlhká. VÝŠKA: Cca 1m – podle podmínek. POTŘEBA MÍSTA: Cca. 1m - může se udržovat řezem v požadované velikosti a tvaru. RŮST: Kompaktní keř. KVĚTY A LISTY: Červen - srpen. Protáhlé, trubkovité, růžové. Listy jsou opadavé, purpurově červené, podlouhlé. ŘEZ: Tvarovací, ihned po odkvětu. Zkrátit větve, které kvetly, na 1/3. Řezem podpoříte růst nových výhonů, jež pokvetou následující rok. ZIMA: Mrazuvzdorná, doporučujeme chránit chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené