Himalájská lilie (1)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Himalájská lilie (1)

Cardiocrinum giganteum - Objednací číslo 5500745
Počet kusů v balení:1 ks
Jedinečná rostlina pocházející z Číny. Z cibule vyrůstá přízemní růžice velkých srdčitých listů. Květní lodyha dosahuje výšky kolem 2 metrů. Květy jsou bílé s červeno-fialovým středem ve tvaru trubky. Příjemně voní. Mateřská rostlina po odkvětu odumírá, množí se dceřinými cibulkami, které kvetou po zhruba 3 letech. Vysazujte na polostinná stanoviště, kde se nedrží voda. Cibule se vysazují poměrně mělce, krycí vrstva zeminy by měla být vysoká asi 5 – 10 cm. Na podzim rostliny zakryjte vysokou vrstvou mulče, listí apod. Stinné až polostinné stanoviště, doba květu červenec– srpen, výška 1 – 3 m, hloubka 10 cm, vzdálenost při výsadbě 70 cm.
830,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: února začátek - srpna konec

Přijímáme objednávky!

Doba květu červenec, srpen
Stanoviště stinné, polostinné
Doba výsadby února začátek - srpna konec
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 70
Vonné ano
Barva bílá
Výška dospělé rostliny 100-300 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, kde se nedrží voda - chráněné proti větru. PUDA: Humózní, propustná, přiměřeně vlhká, ale pozor na přemokření! HNOJENÍ: Od jara do květu každé 4 týdny hnojivem na květinové cibule. VÝŠKA: Výška cca 2 - 3 metry. Doporučujeme přidat opěrnou tyč, aby nedošlo ke zlomení. CIBULE. Obvod cibule cca 15 – 20 cm. Z cibule vyrůstá růžice velkých srdčitých listů. MATEŘSKÁ ROSTLINA po odkvětu odumírá, množí se dceřinými cibulkami (kolem hlavní cibule), které kvetou zhruba po 3 letech. VÝSADBA CIBULE: Cibule se vysazují poměrně mělce, krycí vrstva zeminy by měla být vysoká asi 5 – 10 cm. Vzdálenost výsadby cibulí od sebe je přibližně 70 cm. KVĚTY: Krémově bílé s červeno – fialovým středem ve tvaru trubky, příjemně voní. Květní lodyha dosahuje v dobrých pěstebních podmínkách výšky až kolem 2 m. DOBA KVĚTU: Červenec až srpen. ŘEZ: Odkvetlé a zaschlé květní stvoly odstraňovat. ZIMA: Zimovzdorná, půdu je dobré na zimu zakrýt slámou, listím nebo chvojím. Časně zjara dobře chránit nové výhony před jarními přízemními mrazíky!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené