Žlutodřev čínský (1)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Žlutodřev čínský (1)

Zanthoxylum simulans - Objednací číslo 4402140
Počet kusů v balení:1 ks
Opadavý keř známý zejména pod názvem „Sečuánský pepř“. Dorůstá do výšky 4 m a šířky 6 m. Růst je středně rychlý. Větve mají trny. Listy jsou zpeřené 7 - 13 cm dlouhé, vejčitého až kopinatého tvaru. Květy jsou drobné, nenápadné. Semena se používají jako náhražka pepře, dozrávají na přelomu října a listopadu. Chuť semen je jemnější než u klasického pepře s ovocnými tóny. Vysazujte na polostinné stanoviště do propustné půdy. Není mrazuvzdorný, pěstuje se jako přenosná rostlina v nádobě.
692,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Doba zrání září začátek
STANOVIŠTĚ: Polostinné - slunné. PŮDA: Humózní, vlhčí, propustná. HNOJENÍ: Na jaře přihnojit univerzálním hnojivem. VÝŠKA: Podle podmínek, může dorůst do výšky cca 3 metrů. POTŘEBA MÍSTA: Ve volné přírodě v dospělosti 4 - 6 metrů. Pěstovaný v nádobě nedorůstá takovýchto rozměrů. RŮST: Rozložitý trnitý keř. KVĚTY: Drobné, nenápadné. PLODY: Tobolky se suší a drtí. Uvolněná černá semínka před použitím odstranit, jsou hořká. LISTY: Používají se podobně jako koření Bobkový list. ŘEZ: Na jaře dle potřeby. PODZIM / ZIMA: Není mrazuvzdorný. Doporučuje se pěstovat v nádobě. Přezimovat ve světlé a chladné místnosti bez mrazů (do + 10 stupňů).
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené