Pomerančovník hořký Arangino
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Pomerančovník hořký Arangino

Citrus Aurantium corrugato - Objednací číslo 6638089
Počet kusů v balení:1 ks
Jeden z nejkrásnějších a nejrobustnějších druhů citrusů. Kvete od března do května vonnými, bílými květy. Plody dozrávají na podzim, jsou kulaté, jasně oranžové se zvrásněným povrchem. Slupka je hořká a trpká. Dužina je velmi kyselá. Nejsou vhodné k přímé konzumaci. Využívají se v kuchyni např. pro výrobu marmelád, šťávu lze využít k marinování. Využití najdou také ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu. Silice z listů květů a plodů příjemně provoní místnost, ve které je rostlina pěstována a poskytnou tak i aromaterapeutický účinek. Pěstuje se jako přenosná rostlina v nádobě. V létě preferuje teploty mezi 20 °C a 25 °C. na přezimování teplotu kolem 10 stupňů. Preferuje slunné stanoviště, propustnou půdu bohatou na živiny, bez vápna. Zálivka by měla být rovnoměrná, substrát udržujte mírně vlhký. Vyvarujte se podmáčení i dlouhodobému suchu. Podle podmínek a velikosti nádoby může dorůst do výšky kolem 3 metrů.
960,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu březen, duben, květen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Vhodné k řezu ano
STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné. PŮDA: Slabě kyselá (hodnota pH od 5,5 do 6) HNOJENÍ: Od května do srpna jednou za 14 dnů hnojivem na citrusy. ZÁLIVKA: Dodržovat stejnoměrnou zálivku nevápenitou vodou, nejlépe dešťovou vodou, nesnáší mokré kořeny, nesmí zůstávat voda v misce pod květináčem. Je prospěšné rosit rozprašovačem. LISTY: Žluté listy jsou znakem nedostatku železa (chloróza), pak začít cedrát hnojit. Listy mohou v zimě částečně opadat. KVĚTY: Bílé, mohou být celoročně. PLODY: Kyselé, vhodné pouze ke zpracování. Vývoj plodů trvá poměrně dlouho, takže ovoce může zrát několik měsíců. ŘEZ: Podle potřeby tvarovat korunu v zimě nebo na jaře před vyrašením pupenů. V létě můžeme zakrátit tenké výhony, které prorůstají do koruny, což umožní přístup světla a vzduchu do koruny. ZIMA: Není zimovzdorný. V zimě rostlina očekává světlé, ale chladné místo (jinak reaguje shazováním listů). Teplota v této místnosti by měla být kolem +10 oC do +15 oC. EXTRA – TIP: Když nemá k dispozici dešťovou vodu, může se do zálivky (vody z vodovodu) přidat pro její změkčení pár kapek octa.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené