Kiwi Fresh Jumbo
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kiwi Fresh Jumbo

Actinidia arguta 'Fresh Jumbo' - Objednací číslo 4401356
Počet kusů v balení:1 ks
Nově vyšlechtěné odrůdy kiwi. Vyznačují se poměrně velkými plody v hroznech, výbornou chutí a vynikající odolností proti mrazům (až -30°C). Všechny odrůdy lze konzumovat i se slupkou, která je hladká. Plody mají vysoký obsah vitamínu C. Jsou vhodné k přímé spotřebě, ale je možné je i dále zpracovávat na džemy a kompoty. Aby plodily, je nutné pěstovat vždy samčí i samičí rostlinu. Dodáváme v kontejneru ve velikosti cca 50-60 cm. Samičí rostlina. Zelené, kulaté až lehce oválné plody. Dozrává koncem září – začátkem října. Pro opylení je třeba vysadit i samčí rostlinu Romeo, která bude sloužit jako opylovač.
483,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné místo. Rostliny vyžadují oporu k pnutí. PŮDA: Propustná a humózní HNOJENÍ: Na jaře přihnojit vícesložkovým hnojivem pro ovocné stromy nebo bobuloviny. ZÁLIVKA: Vyvážená – podle potřeby a povětrnostních podmínek. VÝŠKA: 2 – 3 m, může být i více. Při výsadbě je třeba počítat s odstupem cca 2 m. KVĚTY: Bílé DOBA KVĚTU: Květen/červen, prvně kvete cca po 2 – 3 letech pěstování. PLODY: Hladké, zelené, kulaté až lehce oválné. Lze je konzumovat se slupkou. DOBA ZRÁNÍ: Konec září/říjen ŘEZ: Při bujném růstu je možné rostlinu na jaře prosvětlit. Případně každé 2 – 3 roky na jaře (v únoru) odstranit staré a zaschlé výhony. ZIMA: Zimovzdorné. V zimě potřebuje kiwi jen malou zálivku. Zem přikryjte vrstvou mulčovací kůry nebo listím. Tím rostlinu chráníte před mrazem a rostlina může lépe ukládat vlhkost. Mulčovací vrstva navíc svým postupným rozkladem dodává živiny do půdy. Pozdní jarní mrazíky mohou vyvolat negativní reakci. Kiwi však dobře regeneruje. Při pěstování v nádobě je třeba nádobu dobře obalit. Je však třeba zachovat rostlině odtok přebytečné vody. UPOZORNĚNÍ: V bezprostřední blízkosti by neměly konkurovat květy maliníku nebo ostružiníku. Včely pak dávají přednost těmto květům. Květy kiwi mají jen málo nektaru
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené