Sporýš argentinský (3)
Sporýš argentinský (3)
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sporýš argentinský (3)

Verbena bonariensis - Objednací číslo 1104824
Počet kusů v balení:3 ks
Až 1,5 metru vysoká trvalka s fialovými trubkovitými květy, které lákají užitečný hmyz a motýly. Vysazujte na slunné stanoviště do propustné půdy. Květy lze využít i jako řezanou květinu. Je mrazuvzdorný do - 17 °C, doporučujeme chránit zakrytím.
316,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Barva modrá
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, teplé, chráněné PŮDA: Bohatá na živiny, propustná s příměsí písku či štěrku. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na trvalky. ZÁLIVKA: Vyžaduje spíše sušší stanoviště VÝŠKA: 1,5 m POTŘEBA MÍSTA: 40-50 cm RŮST: Vysoký, vzpřímený. Tvoří vzdušné, bohatě větvené lodyhy. KVĚTY: Červenec – říjen Nápadná fialová květenství, tvořená z jednotlivých trubkovitých květů, lákají hmyz. ŘEZ: Na jaře, když začíná rostlina rašit. ZIMA: Mrazuvzdorný do -17 stupňů, vyžaduje dobré zimní krytí. Na zimu se zatahuje. Poměrně dobře se množí samovýsevem.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené