Kortaderie pampová Evita (1)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kortaderie pampová Evita (1)

Cortaderia selloana - Objednací číslo 1170208
Počet kusů v balení:1 ks
Kortaderie je vytrvalá okrasná travina mohutné vzrůstu. Pochází z Jižní Ameriky. Kultivar Evita vytváří kompaktní trsy úzkých obloukovitě překloněných zelených listů. V květu dosahuje výšky až 1,5 m. Kvete od září vzpřímenými bíložlutými okrasnými latami. Pěstuje se jako solitér nebo do skupinové výsadby. Květy lze využít i k řezu. Vysazujte na slunné stanoviště, do dobře propustné, výživné půdy. Kortaderie jsou velmi citlivé na přemokřená v zimní období. Trsy je nutné svázat a dobře zakrýt (chvojím), cílem je zabránit pronikání vlhkosti ke kořenovému krčku a následnému uhnívání rostliny. Na jaře krytí odstraňte a listy seřízněte 10 -15 cm nad zemí.
399,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu srpen, září, říjen, listopad
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Barva žlutá (oranžová)
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: suché, teplé, slunné a chráněné proti větru PŮDA: propustná, bohatá na živiny, dobře odvodněná HNOJENÍ A ZÁLIVKA Během vegetačního období (od jara do podzimu) V létě je třeba pravidelná zálivka, v zimě však přemokření nesnáší. VÝŠKA: cca 1,5 metru ŠÍŘKA cca 1 metr KVĚTY: září – listopad, světle žluté ZIMA: Trsy je nutné svázat a dobře zakrýt (chvojím), cílem je zabránit pronikání vlhkosti ke kořenovému krčku a následnému uhnívání rostliny. Na jaře krytí odstraňte a listy seřízněte 10 -15 cm nad zemí. TIP: když se travina příliš rozroste, je ji možné časně z jara rozdělit, odkopnutím trsu
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené