Portugalský vavřín (1)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Portugalský vavřín (1)

Prunus lusitanica 'Angustifolia' - Objednací číslo 3350224
Počet kusů v balení:1 ks
Elegantní, dobře větvený, stálezelený keř, přirozeně pyramidálního vzrůstu. Listy jsou lesklé, tmavě zelené s červenými řapíky. Květy jsou drobné, bílé, uspořádané v hroznech, příjemně voní. Řez není nutný. Vhodný také pro pěstování v nádobě.
202,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30-40
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 150-300 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Bohatá na živiny, propustná a humózní. Kyselé pH. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na okrasné rostliny. ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek. Po zakořenění, dobře snáší i letní sucho, mladé rostliny je však nutné pravidelně zalévat. VÝŠKA: 1,5 – 3 metry ŠÍŘKA: 1 -1,5 metru LISTY: úzké a mírně sevřené. Řapíky listů a nové výhony jsou červené. KVĚTY: Objevují se v květnu/červnu (nejdříve po 2 až 3 letech pěstování). Nenápadné, dlouhé hrozny drobných bílých květů, které výrazně voní. PLODY: Tmavě fialové bobule, které dozrává v srpnu. Nejedlé, mírně jedovaté! ŘEZ: Není zpravidla nutný, případně ho lze provést v dubnu nebo v polovině července. ZIMA: Mrazuvzdorný do – 25 oC. Při silných mrazech může dojít k pomrznutí výhonů, které ale většinou znovu obrazí. Chránit mulčem a chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené