Bobkovišeň lékařská Novita (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Bobkovišeň lékařská Novita (3)

Prunus Laurocerasus - Objednací číslo 3349692
Počet kusů v balení:3 ks
Rychle rostoucí kultivar bobkovišně dorůstá do výšky 2-5 metrů a šířky 1-3 metry. Tvoří hustý, stálezelený keř s velkými listy. Listy jsou lesklé, mají svěží zelenou barvu a jsou 10 -15 cm dlouhé. Vynikne jako solitér, ve smíšené výsadbě a lze ji využít i pro živé ploty. Mrazuvzdorná do -20 stupňů.
369,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30 - 100
Barva zelená
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-500 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Výživná, propustná, mírně vlhká – ne přemokřená, mírně kyselé pH. Nemá ráda těžkou jílovitou půdu. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na okrasné rostliny nebo hnojivem na rododendrony a azalky. VÝŠKA: 2 - 5 metrů ŠÍŘKA: 1-3 metry RŮST: Poměrně rychlý, dobře roste všemi směry, zpočátku hlavně do výšky LISTY: Listy jsou lesklé, kožovité, 10-15 cm dlouhé. Mladé listy mají svěží zelenou barvu, která se postupně mění v tmavě zelenou, žilkování zůstává světlejší. Pokud začnou listy žloutnout, jedná se většinou o příznak nedostatku živin v půdě nebo nadbytek vápníku (chloroza). . KVĚTY: Květen Nenápadné, bílé – kvetou až starší rostliny. Lákají motýly. PLODY: Tmavě fialové až černé, lesklé peckovice. Dozrávají v srpnu. Nejedlé! ŘEZ: Tvarovací řez provádějte v dubnu nebo v polovině července. Větve nebo listy poškozené mrazem zkraťte na jaře. ZIMA: Mrazuvzdorná do -24 stupňů. Je nutné mírně zalévat i v zimě, pokud nemrzne a není zmrzlá zem. Rostlina by neměla vyschnout před zamrznutím země. ! UPOZORNĚNÍ!: Listy a semena z nezralých plodů jsou jedovaté
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené