Klematis Etoile de Malicorne
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Klematis Etoile de Malicorne

Clematis 'Etoile de Malicorne' - Objednací číslo 3329133
Počet kusů v balení:1 ks
Velké levandulově modré květy s červeno růžovým pruhem o průměru 10 -15 cm. Kvete v květnu až červnu na bočních výhonech loňského dřeva a podruhé v srpnu na vrcholech nových přírůstků. Dorůstá do výšky 3-4 metry a šířky kolem 2 metrů. Klematis Etoile de Malicorne patří do skupiny 2. Na začátku jara vyřežte všechny suché a slabé výhony a ponechte jen silné. Boční výhony seřízněte až k páru viditelných, silných pupenů. Vysazujte do výživné, mírně vlhké půdy na slunné až polostinné stanoviště. Oblast u kořenů doporučujeme zakrýt vrstvou mulče nebo osázet nízkými trvalkami. Klematis je pnoucí rostlina, vyžaduje oporu pro růst. Plně mrazuvzdorný.
527,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště stinné, polostinné, slunné
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. Půda by měla být zastíněna půdokryvnými rostlinami nebo zakrslými jehličnany, aby oblast u kořenů díky intenzivnímu slunečnímu záření nevyschla. PUDA: Propustná, humózní „chladná“ (písčitá nebo hlinitá) HNOJENÍ: Před vyrašením výhonků na jaře a v červnu pak 1x hnojivem na popínavé rostliny. VÝŠKA: asi 4 m RUST: Pnoucí rostlina - potřebuje oporu k pnutí. KVĚTY: Modré okvětní lístky s růžovými pruhy uprostřed. DOBA KVĚTU: Červenec – září Tento druh kvete na víceletém dřevě. ŘEZ: Na jaře odstranit veškeré mrtvé dřevo až k prvním zeleným pupenům. PODZIM/ZIMA: Zimovzdorný, na zimu zakrýt chvojím. EXTRA – TIP: Klematis vyžaduje vlhkou půdu, výhodou je zakrytí půdy u kořenů rostlin např. půdo- pokryvnými rostlinami.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené