Komule Black Knight
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Komule Black Knight

Buddleja davidii 'Black Knight' - Objednací číslo 3384901
Počet kusů v balení:1 ks
Komule neboli motýlí keř vykvétá začátkem léta. Nápadné květy jsou vonné a lákají hmyz, převážně motýly a včely. Dorůstá do výšky 3 metrů a zhruba stejné šířky. Black Knight je jeden z nejtmavších kultivarů komulí. Tmavě modrofialové květy jsou až 30 cm dlouhé, uspořádané v hustých latách. Zdobí rostlinu od června do září. Každý rok na jaře rostlinu silně zastřihněte. Odkvetlé květy pravidelně odstraňujte, podpoříte tím nasazování nových poupat a prodloužíte dobu kvetení. Vysazujte na slunné stanoviště do výživné, propustné půdy. Nemá ráda přemokření. Mrazuvzdorná je do cca -27 °C, mladé rostliny doporučujeme chránit zakrytím.
272,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 200 - 300
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
STANOVIŠTĚ: slunné – popř. polostinné pokud je místo velmi světlé PŮDA: dobře propustná pro vodu, nenáročná HNOJENÍ: 1x na jaře spolu s řezem VÝŠKA: až 3 metry POTŘEBA MÍSTA: asi 2 -3 metry RŮST: Keřovitý KVĚTY: červenec až říjen, vonné, fialové na postraních větvích s 2 metry dlouhými ročními výhony ŘEZ: v březnu zkrátíme všechny výhony z předchozího roku na délku 5 -6 cm od zárodku po hlavní větev. Odstraníme nemocné a mrtvé dřevo, větve a výhonky které rostou dovnitř. Pravidelně odstraňujeme odkvetlé květní stonky. ZIMA: zimovzdorná, neshazuje všechno listí, ochrana není nutná
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené