Eukalyptus - keř
Eukalyptus - keř
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Eukalyptus - keř

Eucalyptus gunnii - Objednací číslo 3301714
Počet kusů v balení:1 ks
Odpuzuje komáry a mouchy. Extravagantní, ozdobná rostlina s příjemnou vůní. Barva listů je stříbřitá až modrozelená podle ročního období. Eukalyptus je vhodnou rostlinou pro zimní zahrady. Starší rostliny je možno vysadit i do zahrady. Jsou mrazuvzdorné do -15 °C, vyžadují proto dobré zakrytí. Velmi dobře snáší řez, ideální doba k řezu je konec léta. Dodáváme 40 - 50 cm vysoké rostliny v kontejneru.
430,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: února konec - října konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby února konec - října konec
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 150
Vonné ano
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné a chráněné PŮDA: S nízkých obsahem vápníku, neutrální, vlhká, propustná HNOJENÍ: během doby růstu 1x měsíčně tekutým hnojivem PÉČE: Vyvážená zálivka, kořenový bal nesmí vyschnout, ale nemá rád přemokření VÝŠKA: asi 3 m, Pěstovaný v nádobě nedorůstá do takové výšky. POTŘEBA MÍSTA: asi 1,5 m RŮST: hustý, vzpřímený KMEN: Kůra na kmeni se v pozdním létě může loupat (nejedná se o nemoc) LISTY: Nejdříve kulaté a zelené, později modro-zelené a podlouhlé se stříbrným třpytem. Příjemné a mírné aroma této rostliny odpuzuje hmyz, takže se často používá i jako odháněč komárů, much a molů. ŘEZ: Na podzim nebo v lednu/únoru Podle potřeby lze kdykoliv prosvětlit nebo zastřihnout. ZIMA: Starší rostliny jsou mrazuvzdorné do cca -15 stupňů. Mladé rostliny je možné přezimovat v chladné a světlé místnosti nebo v zimní zahradě.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené