Hortenzie Dolly Buster
Hortenzie Dolly Buster
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hortenzie Dolly Buster

Hydrangea macrophylla 'Dolly Buster' - Objednací číslo 3317770
Počet kusů v balení:1 ks
Středně vysoký kultivar hortenzie velkolisté. Dorůstá do výšky 1,5 metru. Růst je kompaktní, keřovitý. Květenství jsou velká, kulovitá. V průměru mohou měřit až 30 cm. Barva květů je závislá na pH půdy. Při kyselém pH (cca do 6,5) budou květy modré, při zásaditém pH (více než 7) kvete růžově. Kvete na dvouletém dřevě od června do září. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště. Do propustné, výživné půdy, která je mírně kyselá. V době kvetení vyžaduje vydatnější zálivku. Lze ji pěstovat ve volné půdě i v nádobě. Mrazuvzdorná do – 30 stupňů.
621,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 75
Barva růžová
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné a chráněné před větrem, přičemž upřednostňuje polostinnou polohu. PŮDA: Kyprá, výživná, vlhká. HNOJENÍ: Můžeme použít hnojivo na rododendrony, azalky nebo borůvky. Hortenzie se přihnojují od začátku rašení zhruba do konce srpna, poté je vhodné přihnojování ukončit aby výhony do zimy vyzrály. VÝŠKA: 1 – 1,5 m. ŠÍŘKA 1 m ZÁLIVKA: Rovnoměrná, půda by neměla úplně vyschnout. Doporučuje se měkkou vodou – dešťovou. RŮST: Kompaktně rostoucí keř, přirozený polokulovitý růst. LISTY: Jasně zelené. KVĚTY: Červenec až září. Velké kulovitá květenství složená z drobných kvítků. Barva květů hortenzií je ovlivněna především pH půdy. Kyselejší pH podporuje modré zbarvení květů naopak při zásaditém pH jsou květy růžové. ŘEZ: Hortenzie velkolistá nasazuje na květ už na konci předchozí vegetační sezony, na jaře odstraňujeme jen omrzlé konce výhonů. Důkladnější řez je možné provádět v květnu – červnu, kdy výhony seřízneme nad 3. nebo 4. očkem.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené