Batáty, růžové (3)
Batáty, růžové (3)
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Batáty, růžové (3)

Ipomoea batata Erato Orange - Objednací číslo 9906676
Počet kusů v balení:3 ks
Povíjnice batátová je rostlina, patřící do čeledi svlačcovitých. Její kořenové hlízy jsou známé jako batáty (sladké brambory). Volně roste v Jižní a Střední Americe. Lze ji pěstovat v prostorných závěsných nádobách nebo ve volné půdě jako půdokryvnou rostlinu. Hlízy jsou velké asi jako pěst. Obsahují velké množství škrobu, vitamín A, C, železo, vápník a vlákninu. Jejich využití je stejné jako u brambor.
370,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Doba zrání září začátek
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, chráněné před větrem. PŮDA: Nakypřený a propustný květinový substrát s podílem rašeliny. HNOJENÍ: Během léta pravidelně, přibližně jednou týdně tekutým hnojivem, nejlépe pro užitkové rostliny. ZÁLIVKA: Vyvážená, podle potřeby a povětrnostních podmínek. RŮST: Převislé, mají až 2 metry dlouhé výhony. PODZIM: V polovině až koncem září se mohou delší výhony a listy odstranit. Když klesne teplota pod +10 oC, je nutné umístit rostlinu do teplé místnosti. Rostlinu udržujeme do dozrání hlíz v suchu. V zemi uložené hlízy jsou poživatelné, ale pouze krátkodobě skladovatelné. Použití stejné, jako u brambor. ZIMA: Nejsou zimovzdorné a jedná se o jednoletou rostlinu!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené