Mučenka jedlá
Mučenka jedlá
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Mučenka jedlá

Passiflora edulis - Objednací číslo 6630265
Počet kusů v balení:1 ks
Mučenka je pnoucí rostlina. Plody známe pod názvem marakuja. V našich podmínkách se pěstuje jako pokojová rostlina nebo rostlina přenosná v nádobě. Výhony dorůstají do délky kolem 2 metrů. Pro růst vyžaduje oporu, lze ji také pěstovat v závěsné nádobě. Kvete v květnu až červnu. Květy jsou nápadné, velké. Po opylení se z nich vyvinou kulaté, hnědofialové bobule, které dozrávají od srpna do září. Konzumuje se dužina včetně semen. Je bohatá na vitamíny a minerální látky. Chuť je sladkokyselá, výrazně aromatická. Mučenku vysazujte na teplé, slunné stanoviště do běžného zahradního substrátu, který udržujte mírně vlhký. Vyžaduje vyšší vzdušnou vlhkost. Rostlinu můžete opylovat manuálně pomocí štětce, doporučujeme pěstovat alespoň 2 rostliny.
738,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
STANOVIŠTĚ: Slunné a světlé. PUDA: Propustná a humózní. HNOJENÍ: Jednou týdně hnojivem na kvetoucí rostliny (ne hned při výsadbě nebo bezprostředně po ní). ZÁLIVKA: Půdu udržovat ve vegetačním období vlhkou, ale nepřemokřit. V zimě vyžaduje minimální zálivku, jinak nekvete. Má ráda rosení, v suchém prostředí opadávají květy. VÝŠKA: Může dorůst až několik metrů. RUST: Pnoucí rostlina, je nutná opora (např. kruh z drátu). KVĚTY: Kvete nejdříve za dva roky po výsadbě. Vnější kališní a korunní listy jsou zeleno-bílé, nad nimi je „věnec“ nitkovitých brv od tmavě fialové přes bílou až po modrou barvu. „Věnec“ obklopuje pět tyčinek a tři blizny. DOBA KVĚTU: Červen až září. PLODY: Sladko-kyselé, žluto-oranžové plody, které dozrávají na podzim. ŘEZ: Na podzim nebo na jaře se zkracuje přibližně na 5 oček. ZIMA: Mrazuvzdorná maximálně do -15 oC. Při venkovní výsadbě (v mírnějších oblastech) je nutné dobře zakrýt mulčem nebo slámou! Často se pěstuje jako pokojová rostlina. Od jara do podzimu jí svědčí umístění venku na slunném až polostinném místě. Doporučujeme přezimovat v bytě v chladnější (kolem 15 stupňů) a světlé místnosti.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené