Polka maliník
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Polka maliník

Rubus Idaeus Polka - Objednací číslo 4403014
Počet kusů v balení:1 ks
Stáleplodící odrůda maliníku. Plodí i na jednoletých výhonech. Plody jsou velké, červené a velmi chutné. Dozrávají v srpnu. Silný, bujný růst. Dobrá odolnost proti plísni.
274,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 50-100
Doba zrání červenec konec
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, polostinné, chráněné proti větru. PŮDA: Neutrální, humózní, kyprá, propustná zahradní zemina s dostatkem vláhy. HNOJENÍ: Na jaře a po sklizni hnojivem na drobné ovoce, je možné použít Cererit. PLODY: Plodí na jednoletých i dvouletých výhonech. Plody jsou velké, červené a šťavnaté. Plodí od srpna do prvních mrazíků. ŘEZ: Je možný provádět dvojím způsobem: 1) Seříznout všechny výhony na podzim po odplození těsně nad zemí. Maliník pak ale plodí pouze jednou, na podzim. Plody však bývají větší. 2) Po letní sklizni vyřezat výhony, ze kterých se sklízelo. Zůstanou pouze nově narostlé výhony, ze kterých se bude sklízet na podzim. Těmto výhonům se po odplození sestřihnou vršky (cca 30cm) a bude se z nich další léto sklízet znovu. Při každém řezu maliníků zároveň odstraňujeme uschlé, polámané, velmi slabé nebo napadené výhony. Rostlina se prosvětlí, zesílí a další výhony pak mohou lépe růst.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené