NovaJosta
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

NovaJosta

Ribes nidigrolaria Josta - Objednací číslo 4416180
Počet kusů v balení:1 ks
Josta je kříženec černého rybízu a angreštu. Plody rostou v hroznech stejně jako rybíz a v plné zralosti dorůstají do velikosti jako angrešt. Jsou matné, červenočerné a jejich chuť je velmi osvěžující. Převažuje chuť angreštu. Rostlina nemá trny a preferuje slunné až polostinné stanoviště. Je odolná proti padlí a dalším běžným nemocem a škůdcům. Plody dozrávají kolem poloviny července, lze je konzumovat čerstvé i dále zpracovávat např. na želé, marmelády, kompoty nebo na pečení. Růst je bujný a robustní dorůstá do výšky až 2 metrů. Dodáváme v kontejneru.
692,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 100 - 200
Výška dospělé rostliny 150-200 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PŮDA: Humózni, středně těžká, bohatá na živiny, mírně kyselá. V lehké půdě je třeba rostlinu důkladně zalévat a dbát na to, aby voda prostoupila ke kořenům. HNOJENÍ: Na jaře po odkvětu, podle kvality půdy může následovat přihnojení. Doporučujeme hnojivo na drobné ovoce. VÝŠKA: Přibližně 2 metry. VZDÁLENOST VÝSADBY: Cca. 1 - 2 m RŮST: Keřovitý, bujný a robustní. Mladou rostlinu doporučujeme podepřít kůly, aby se křehké výhony ve větru nelámaly. DOBA KVĚTU: Duben/ květen. PLODY: Rostou v hroznech stejně jako rybíz a v plné zralosti dorůstají do velikosti jako angrešt. Lze je konzumovat čerstvé nebo dále zpracovávat. DOBA ZRÁNÍ: Polovina července. ŘEZ: Ve druhém roce se nově narostlé letorosty zkrátí na 4 – 6 oček. Tento řez se provádí po sklizni, po opadání listů. U starších keřů se odstraňuje pouze staré dřevo a slabé výhonky. ZIMA: Mrazuvzdorný. V prvních 2-3 letech pěstování doporučujeme rostlinu chránit před zimou vrstvou listí nebo chvojí, později není tato ochrana nutná.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené