Zvonek Poscharkův (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zvonek Poscharkův (3)

Campanula poscharskyana 'Stella' - Objednací číslo 1158570
Počet kusů v balení:3 ks
Bohatě kvetoucí, nízká trvalka. Vytváří bohaté polštáře, které od června do srpna obsypány modrofialovými květy, které téměř zakryjí listy. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště s výživnou, propustnou, vlhčí půdou. Vhodný pro zídky, skalky, k obrubě záhonů nebo do nádob. Po odkvětu rostlinu seřízněte. Na zimu doporučujeme chránit zakrytím.
210,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30-40
Barva modrá
Výška dospělé rostliny 10-25 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, teplé. PŮDA: Při sadbě smíchat humózní půdu s pískem nebo dobrou zahradní půdu s podílem rašeliny. VÝŠKA: 10 – 25 cm VZDÁLENOST ROSTLIN: - v řadě 4 rostliny na 1 m - plošně 6 rostlin na 1 m2- RŮST: nižší kompaktní růst, trvalka tvořící polštáře, rozrůstá se pomalu. LISTY: Hladké a široké, na konečcích trochu zubaté (ale minimálně). KVĚTENSTVÍ: květn až září. Světle modté / světle fialové. Odstranění odkvetlých květů prodlužuje čas tvoření květů. ŘEZ: Není nutný. PODZIM/ ZIMA: Mrazuvzdorný, zatahuje se.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené