Kleopatřina jehla Black Draft (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kleopatřina jehla Black Draft (3)

Kniphofia uvaria - Objednací číslo 1107260
Počet kusů v balení:3 ks
Vysoká trvalka původem z Jižní Afriky. Kvete od června do srpna. Žluto červené květy jsou uspořádané v hroznu, tvarem připomínají hořící pochodeň. Květní stonky jsou holé, vysoké 60 – 90 cm. Listy jsou úzké, trávovité, sytě zelené. Vysazujte na slunné stanoviště, do výživné, propustné půdy. Na zimu rostlinu svažte do snopu (podobně jako okrasné traviny) aby se zabránilo hromadění vlhkosti ve středu rostliny. Přihrňte listím a zakryjte chvojím. Na jaře krytí odstraňte a rostlinu seřízněte. Vynikne ve skupinové výsadbě i jako solitér. Květy lze využít i k řezu.
612,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 40
Výška dospělé rostliny 60-90 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, teplé, chráněné PŮDA: Bohatá na živiny, propustná s příměsí písku či štěrku. Nesnáší přemokření. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na trvalky. Při nedostatku živin rostliny méně kvetou. ZÁLIVKA: Rovnoměrná, spíše mírná VÝŠKA: 60 - 90 cm POTŘEBA MÍSTA: 30 cm LISTY: úzké, trávovité, sytě zelené. KVĚTY: Červen – srpen Žluto-červené květy jsou uspořádané v hroznu. Vykvétají na konci vysokých, lysých stonků, přičemž jsou uspořádány tak, že tvarem připomínají hořící pochodeň. Odkvetlé květy odstraňte. ZIMA: Mrazuvzdorná do -18 stupňů, vyžaduje dobré zimní krytí. Před zimou listy svažte do snopu, abyste ochránili srdíčko rostliny. Kolem dejte vysokou vrstvu suchého listí a vrstvu listí zakryjte chvojím. Na jaře krytí odstraňte a listy seřízněte zhruba 15 cm nad povrchem půdy.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené