Orlíček Earlybird™ Purple Blue (3)
Orlíček Earlybird™ Purple Blue (3)
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Orlíček Earlybird™ Purple Blue (3)

Aquilegia caerulea Earlybird™ Purple Blue - Objednací číslo 1104398
Počet kusů v balení:3 ks
Velkokvětý druh orlíčku. Kultivar Earlybird™ Purple Blue dorůstá výšky kolem 30 cm a zhruba stejné šířky. Kvete v květnu a červnu modrofialovými květy se světlějším středem. Listy jsou světle zelené s mírným nádechem do modrozelené, trojčetné a každý je navíc dělený do 3 zaoblených konců. Vyrůstají ze země a tvoří přízemní růžici. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do propustné, výživné, mírné vlhké půdy. Vynikne ve smíšených trvalkových záhonech, ve skalce i v nádobě. Po odkvětu rostlinu zkraťte. Mrazuvzdorný.
299,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30
Barva modrá
Výška dospělé rostliny 30-40 cm
STANOVIŠTĚ: slunné až polostín PŮDA: propustná, výživná, mírně vlhká VÝŠKA: 30- 40 cm. KVĚTY: Květen – červen. Zvonkovité, dvoubarevné, modrofialové se světlejším středem. Květy je možné použít k řezu. Ze zralých semeníků jsou v létě samovolně vystřelována všemi směry jemná semena. Kdo si chce, ale udržet pravost odrůdy a původní barvu květů musí odkvetlé semeníky odstraňovat, neboť orlíček se poměrně snadno kříží. LISTY: světle zelené, trojčetné, každý je navíc dělený do 3 zaoblených konců. Tvoří přízemní růžici. ŘEZ: Stonky po odkvětu ustřihnout u země. ZIMA: Plně mrazuvzdorný.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené