Přísavník pětilistý
Přísavník pětilistý
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Přísavník pětilistý

Parthenocissus quinquefolia engelmannii - Objednací číslo 3331460
Počet kusů v balení:1 ks
Loubinec. Dřevitá, opadavá liána vhodná k porůstání zdí, stěn, plotů nebo pergoly. Dorůstá do výšky až 10 metrů. Listy jsou tmavě zelené, na podzim se zbarvují do zářivě červené barvy. Jsou dlanitě pětičetné s pilovitými okraji. Květy jsou nenápadné, světle zelené, plodem jsou tmavě modré bobule. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do propustné, výživné půdy, která by měla být mírně vlhká. Díky úponkům s přísavkami se dobře pne i po hladkém povrchu. Lze ho využít i jako půdokryvnou rostlinu.
293,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Výška dospělé rostliny 500-1000 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostín. PŮDA: Propustná, ne suchá. U kořenů případně osázet nízkými trvalkami nebo půdopokryvnými rostlinami. VÝŠKA: Cca 5 až 10 m. POTŘEBA MÍSTA: Cca 1 m. RŮST: Rychle rostoucí popínavá rostlina. LISTY: Zelené, na podzim nádherné červené zbarvení listů. KVĚTY: Sotva viditelné. PLODY: Nejedlé. ŘEZ: Jen pokud je nutný k ohraničení růstu. Zkracovat od května do září. PODZIM/ZIMA: Mrazuvzdorná, opadavá rostlina.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené