Cesmína vroubkovaná 'Dark Green' (1)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cesmína vroubkovaná 'Dark Green' (1)

Ilex crenata 'Dark Green' - Objednací číslo 3319153
Počet kusů v balení:1 ks
Středně vysoký keřík má malé, oválné, neopadavé, lesklé listy vyrůstající z tmavě vínových větviček. Roste hustě a bohatě se větví. Roční přírůstek je mezi 20 a 30 cm. Dorůstá do výšky až 3 metry a lze ho velmi dobře tvarovat. Květy jsou nevýrazné, drobné. Plody jsou malé, černé, mírně jedovaté. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do dobře odvodněné, mírně vlhké zeminy s kyselým pH. Mrazuvzdorná do cca -27°C.
768,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Polostinné, chráněné před větrem a zimním ostrým sluncem. PŮDA: dobře odvodněná, mírně vlhká zemina s kyselým pH HNOJENÍ: Na jaře a poté 1x za měsíc pomalu rozpustnými hnojivy. Při výsadbě přidat rašelinu. ZÁLIVKA: Přiměřená zálivka – citlivá na přeschnutí! RŮST: Výška dospělé rostliny asi 2 metry, roční přírůstek 20 -30 cm. LISTY: Tmavozelené, lesklé, zelené po celý rok. Podobné buxusům. Jsou jedovaté! KVĚTY: Bílé Květen - červen PLODY: Černé, jedovaté! ŘEZ: Dobře snáší řez a nechá se tvarovat - zjara nebo ve druhé polovině července. Vhodná jako živý plot. ZIMA: Zimovzdorná do -27oC Je nutné ochránit před mrazem – zakrýt chvojím! V tuhých zimách může namrznout, ale poměrně dobře se zregeneruje.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené