Eva, vinná réva
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Eva, vinná réva

Vitis vinifera 'Éva' - Objednací číslo 4415403
Počet kusů v balení:1 ks
Dozrává od poloviny srpna. Velké, oválné bobule s tenkou slupkou. Lahodná lehce muškátová chuť. Není náchylná na hnilobu.
325,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Vysazovací vzdálenost (cm) 100
Doba zrání září začátek
STANOVIŠTĚ: Jižní - jihozápadní strana, pokud možno chráněné a teplé. PŮDA: Zahradní zemina, obsahující vápník a propustná. ODSTUPY ROSTLIN: Od rostliny k rostlině 1,5 m. Při pěstování zkracujeme výhony na 3 pupeny, v průběhu léta z nich vznikají další výhony- ty vyvazujeme. Tvoří se postranní výhony, tyto výhony jsou plodící – plody (hrozny) se tvoří pouze na těchto mladých výhonech, které rostou z dvouletého dřeva. PĚSTOVÁNÍ: Rostliny vsadíme šikmo ke zdi do pěstební jámy. Kořeny by se měly nacházet zhruba 20 cm od zdi/pergoly. ZIMA: Chránit místo roubu a kořeny zakrýt chvojím. HNOJENÍ: U dobré půdy pouze každé 2 roky organickým vícesložkovým hnojivem. SKLIZEŇ: srpen/září Vinná réva začíná plodit druhým – třetím rokem pěstování na letorostech, které vyrůstají z dvouletého dřeva. ŘEZ: V 1. létě se nemusí stříhat V 1. zimě (konec prosince /začátek ledna) zkrátíme výhony tak, aby na každém výhonu zůstaly alespoň 3 očka. V 2. létě vyráží réva ze všech oček, výhony v červenci vyvazujeme k opoře. V 2. zimě zkrátíme hlavní kmen asi na 75 cm a výhony zhruba na polovinu.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené