Cicimek čínský
Cicimek čínský
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cicimek čínský

Ziziphus jujuba 'Lang' - Objednací číslo 4429924
Počet kusů v balení:1 ks
Nenáročná subtropická rostlina, která se v tradiční čínské medicíně využívá již více než 4000 let. Je známá i pod názvy Cicimek datlový nebo Čínské datle. Dorůstá do výšky kolem 4 metrů. Jedná se o opadavý keř nebo nízko rozvětvený strom, větve mohou být lehce otrněné. V květnu až červenci rozkvétá bílými květy. Hnědočervené, lesklé plody dozrávají v září až listopadu, mají sladkou, chutnou dužinu. Je možné je konzumovat čerstvé nebo je dále zpracovávat. Sušit, připravit kompot, pyré, povidla. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky. Vysazujte na teplé, slunné, chráněné stanoviště. Na půdu není rostlina náročná. Mrazuvzdorný do – 20 stupňů, mladé rostliny doporučujeme na zimu chránit. Roubovaná rostlina, v kontejneru. Částečně samosprašný.
735,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 200
Doba zrání říjen začátek
Výška dospělé rostliny 400 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné PŮDA: kvalitní zahradní zemina HNOJENÍ: Pravidelně přihnojovat během vegetace od března do září. VÝŠKA: Může dorůst do cca 4 metrů (podle podmínek) RŮST: Strom LISTY: Zelené, lesklé KVĚTY: Žluté DOBA KVĚTU: Podle povětrnostních podmínek, přibližně od května do července. První květy se objeví přibližně až teprve po dvou-třech letech pěstování. PLODY: Červenohnědé (2 - 3 cm velké) Plody lze konzumovat čerstvé nebo sušené. DOBA ZRÁNÍ: Od začátku září do konce října ŘEZ: Většinou není nutný. Koruna se může občas podle potřeby prosvětlit. ZIMA: Zimovzdorný Při přezimování venku je nutno chránit chvojím, mulčem a netkanou textílií. Při pěstování v nádobě přezimovat v chladné, světlé a bezmrazé místnosti.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené