Česnek Knofi (3)
Česnek Knofi (3)
Česnek Knofi (3)
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Česnek Knofi (3)

Ipheion uniflorum 'Knofi' - Objednací číslo 6667537
Počet kusů v balení:3 ks
Tato zimovzdorná rostlina s česnekovou vůní pochází z And a vyznačuje se dvojím užitkem: Výborná bylinka s oblíbenou chutí česneku, která ovšem nezpůsobuje nepříjemný pach z úst. Hodí se k tvarohu, jogurtovým dipům, topinkám, pečenému masu, do salátů. Pokud ji zasadíte do nádoby, pak máte při ruce stále čerstvou náhradu česneku. Listy a květy zkrátka odstřihněte – jediný květ Knofi je jako stroužek česneku. Pokud zasadíte Knofi do zahrady, přesvědčíte se o další užitečné vlastnosti této rostliny: Protože hlodavci nesnášejí éterické oleje obsažené v kořenech Knofi, dávají se krtci a hraboši, sotva je ucítí, na "bezhlavý úprk". Knofi se rychle rozmnožuje a vytváří čím dál rozsáhlejší květinový koberec. Dodáváme v nádobách. Kvete únor – květen, dorůstá do výšky 10 - 25 cm.
324,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu únor, březen, duben, květen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 25-30 cm
Výška dospělé rostliny 10-25 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné PUDA: Lehce písčitá, kyprá a hlinitá HNOJENÍ: Dostačující je jednou ročně na jaře POTŘEBA MÍSTA: 25 až 30 cm RUST: Keř KVĚTY: Namodralé, slabě vonící DOBA KVĚTU: Únor až květen LISTY: Listy i květy jsou vhodné jako koření ZIMA: Mrazuvzdorný. Spodní část rostliny pokryjte před příchodem zimy smrkovým chvojím – na jaře vyraší z kořenů nové výhony. KNOFI PĚSTOVANÝ V NÁDOBĚ: Můžete jej pěstovat stejně jako např. petržel. Ochránit před promrznutím! POZOR: Pokud se na česneku Knofi objeví žluté, postupně uvadající listy, znamená to, že se rostlina začíná zatahovat a potřebuje svou dobu klidu. Česnek se zatahuje v dubnu nebo květnu, záleží na počasí. Čím je slunnější, tím dříve začíná období klidu. Žluté listy můžete samozřejmě odstřihnout. Rostlina začne znovu rašit teprve v okamžiku, když načerpá nové síly. To může nastat buď v srpnu / září, nebo teprve s příchodem nadcházejícího jara.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené