Hortenzie latnatá Little Fresco
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hortenzie latnatá Little Fresco

Hydrangea paniculata Little Fresco - Objednací číslo 3318733
Počet kusů v balení:1 ks
Hortenzie LITTLE FRESCO byla vyšlechtěna v Holandsku. Dorůstá do výšky 50 – 70 cm a šířky 50 - 80 cm. Tvoří kompaktní, vzpřímený keř. Kvete od poloviny července. Květy jsou vzpřímené laty složené s drobných kvítků. Mají krémově bílou až světle zelenou barvu, v srpnu se zbarvují do odstínů růžové. Oválné listy mají svěží zelenou barvu. Vysazujte na slunné stanoviště do propustné, výživné, mírně vlhké půdy. Každé jaro, před rašením rostlinu zkraťte na zhruba 10 cm a přihnojte. Lze ji pěstovat i v nádobě. Mrazuvzdorná do -34 stupňů.
768,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva růžová
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 70 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé, slunné až polostinné. PŮDA: Kyprá, výživná, propustná. Hortenzie latnatá roste dobře i běžné zahradní zemině s neutrálním či zásaditým pH. HNOJENÍ A ZÁLIVKA: Na jaře, využít lze hnojivo na trvalky nebo rododendrony a azalky. Zálivka by měla být vyvážená, půdu udržovat mírně vlhkou. Starší, dobře zakořeněné rostliny jsou tolerantní i vůči přechodnému suchu, dlouhodobé sucho nebo přemokření by ji však mohlo poškodit. VÝŠKA: 50 - 70 cm. RŮST Kompaktní, vzpřímený keř, dorůstá do šířky kolem 80 cm. LISTY: Oválné, svěží zelená barva KVĚTY: Červenec až říjen Vzpřímené laty složené s drobných kvítků. Mají krémově bílou až světle zelenou barvu, v srpnu se zbarvují do odstínů růžové. ŘEZ: Na jaře, před rašením (březen) zkrátit výhony na zhruba 10 cm. ZIMA: Plně mrazuvzdorná – mladé rostliny doporučujeme zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené