Proso prutnaté Shenandoah (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Proso prutnaté Shenandoah (3)

Panicum virgatum Shenandoah - Objednací číslo 1170066
Počet kusů v balení:3 ks
Vzpřímeně rostoucí okrasná travina. Tvoří pěkný, kompaktní trs hustých, dlouhých listů svěží zelené barvy. Dorůstá do výšky kolem 1 m. V průběhu léta s konce listů zbarvují do vínově červené barvy. Na podzim jsou hnědočervené až purpurové. Kvete od července jemnými, nenápadnými latami hnědočervené barvy. Květy lze sušit a využít do vazeb. Vynikne jako solitér i ve skupinové výsadbě s trvalkami nebo jinými druhy okrasných travin. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do výživné, propustné, mírně vlhké půdy. Na zimu rostlinu svažte do snopu a zakryjte chvojím. Na jaře pak staré, suché listy seřízněte nad zemí.
317,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. Světlé, na tmavém stanovišti se nebudou probarvovat listy a rostlina bude méně kvést. PŮDA: Výživná, propustná, mírně vlhká, zahradní zemina. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na trvalky. RŮST: Kompaktní, tvoří hustý trs. ODSTUPY ROSTLIN: Podle potřebné hustoty výsadby, cca 30 - 50 cm. Vysazuje se spíše jako solitér. VÝŠKA: Cca 1 metr LISTY A KVĚTY: Listy jsou úzké, trávovité svěží zelené barvy. Od června se konce listů zbarvují do vínově červené barvy. Na podzim jsou hnědočervené až purpurové. Kvete od července jemnými, nenápadnými latami hnědočervené barvy. ZIMA: Mrazuvzdorné. Nadzemní část na zimu usychá. Listy svažte do snopu, přihrňte vrstvou listí a zakryjte chvojím. Na jaře krytí odstraňte a rostlinu seřízněte.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené