Cesmína vroubkovaná (3)
Cesmína vroubkovaná (3)
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cesmína vroubkovaná (3)

Ilex crenata - Objednací číslo 3318403
Počet kusů v balení:3 ks
Pomalu rostoucí keř s tmavě zelenými drobnými listy vzhledem připomíná buxus. Dobře snáší řez a nechá se libovolně tvarovat. Výborně se hodí na nízké živé ploty. Preferuje mírně kyselou a vlhkou půdu.
445,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 80-200 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Polostinné, chráněné před větrem a zimním ostrým sluncem. PŮDA: Mírně kyselá a vlhká, bohatá na humus. HNOJENÍ: Na jaře a poté 1x za měsíc pomalu rozpustnými hnojivy. Při výsadbě přidat rašelinu. ZÁLIVKA: Přiměřená zálivka – citlivá na přeschnutí! RŮST: Výška dospělé rostliny asi 2 m. Roční přírůstek cca 20-30 cm. LISTY: Tmavozelené, lesklé, zelené po celý rok. Podobné buxusům. Jsou jedovaté! KVĚTY: Bílé Květen - červen PLODY: Černé, jedovaté! ŘEZ: Dobře snáší řez a nechá se tvarovat - zjara nebo ve druhé polovině července. Vhodná jako nízký živý plot. ZIMA: Zimovzdorná Je nutné ochránit před mrazem – zakrýt chvojím! V tuhých zimách může namrznout, ale poměrně dobře se zregeneruje.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené