Zpododěr Blue Mound, stromek
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zpododěr Blue Mound, stromek

Ceanothus Blue Mound Stamm - Objednací číslo 3327750
Počet kusů v balení:1 ks
Kvete na začátku léta drobnými latami květů blankytně modré barvy. Květů je velké množství, takže na nějaký čas téměř zakryjí olistění. Drobné, oválné listy jsou tmavě zelené, lesklé. Při rozemnutí mají zajímavou kořeněnou vůni. Růst je poměrně bujný, roční přírůstky mohou být až 30 cm. Rostlina velmi dobře snáší tvarování. Ideální čas na střih je těsně po odkvětu. Vysazujte na slunné, chráněné stanoviště do propustné, mírně kyselé půdy. Dobře odolává mrazům do cca -15°C, na zimu doporučujeme chránit zakrytím, mulčovat povrch půdy, obalit kmen a korun, netkanou textilií nebo jutou. I když rostlina v zimě omrzne, na jaře dobře obráží z neponičeného dřeva. Rostlina se zapěstovaným kmínkem.
817,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen, červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Barva modrá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-200 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, teplé. Upřednostňuje stanoviště chráněné před větrem. PŮDA: Kvalitní zahradní zemina, propustná, mírně kyselé pH HNOJENÍ A ZÁLIVKA: Hnojení není nutné, pro podporu kvetení je možné použít hnojivo s obsahem draslíku a fosforu. Dusíkatá hnojiva nedoporučujeme, rostlina roste poměrně rychle a výhony by nestihly vyzrát. Zálivka mírná, jedná se spíše o suchomilnou rostlinu. RŮST: Bujný. Roční přírůstky mohou být až 30 cm. LISTY: Drobné, tmavě zelené, lesklé. 2-3 cm dlouhé s nápadnými žilkováním. KVĚTY: Červen - červenec Drobné, blankytně modré laty. ŘEZ: Velmi dobře snáší řez a tvarování. Doporučujeme stříhat těsně po odkvětu. ZIMA: Dobře odolává mrazům do cca -15°C, na zimu doporučujeme chránit zakrytím a mulčovat povrch půdy. I když rostlina v zimě omrzne, na jaře dobře obráží z neponičeného dřeva.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené