Blahočet čilský
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Blahočet čilský

Araucaria araucana - Objednací číslo 3355728
Počet kusů v balení:1 ks
Exotický, dekorativní, jehličnatý strom, který obýval naší Zemi již za dob dinosaurů. Jeho domovinou je Chile a Argentina. Má silné větve, které pravidelně vyrůstají z kmene. Jehličí má trojúhelníkovitý tvar a připomíná šupinu. Vysazujte ho na chráněné stanoviště. Mladé rostliny je nutné na zimu chránit. Dodáváme 20 - 30 cm vysoké rostliny v kontejneru.
1114,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 200-400
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-800 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Solitérní dřevina určená k pěstování na teplých, chráněných stanovištích. Je třeba ji chránit před silným a chladným větrem, zejména v zimní období. Špatně snáší vysychavou půdu a znečištěné ovzduší. PUDA: Humózní, propustná, mírně kyselé až neutrální pH. RŮST: Může dorůst do výšky 2-8 m a šířky až 4 m a je tudíž náročná na prostor. Roste ovšem velmi pomalu. ZIMA: Mladé rostliny vyžadují dobrou zimní ochranu před mrazem (zakrýt chvojím, přihrnout mulč), protože by mohly omrznout. Starší rostliny jsou na mráz již méně náchylné. Udává se mrazuvzdornost až -20 stupňů. ZÁLIVKA: Rostlina vyžaduje dostatek vláhy, ale nesmí stát ve vodě. V zimním období je nutné zálivku omezit.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené