Kvarteto drobného ovoce
Kvarteto drobného ovoce
Kvarteto drobného ovoce
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kvarteto drobného ovoce

Objednací číslo 4416215
Počet kusů v balení:1 ks
Kvarteto drobného ovoce- rybíz, angrešt, ostružiny a maliny. S tímto ovocným kvartetem můžete pěstovat více druhů drobného ovoce i v malé zahradě nebo v prostorné nádobě. Rostliny dorůstají do výšky 1,5 -2 metry. Řez provádějte na jaře. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do výživné, kypré půdy.
1084,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Výška dospělé rostliny 150-200 cm
ČERVENÝ RYBÍZ: STANOVIŠTĚ: Světlé, pokud možno takové, aby rostlina nebyla vystavena prudkému záření PŮDA: Hluboká, středně těžká, bohatá na živiny. Kořeny leží mělce pod povrchem půdy (kořeny rostou mělce do šířky), v lehké půdě je třeba rostlinu důkladně zalévat a dbát na to, aby voda prostoupila ke kořenům. HNOJENÍ: Po sklizni přihnojení speciálním hnojivem pro bobuloviny, tak podpoříte tvorbu květů v příštím roce, další hnojení znovu na jaře. PROSTOR: Asi 50 - 80 cm, při pěstování v nádobě dbát na to, aby byla alespoň 50 cm široká a hluboká PLODY: Konec července až začátek srpna ŘEZ: Ve druhém roce se nově narostlé letorosty zkrátí na 4 – 6 oček. Tento řez se provádí po opadání listů. U starších keřů se odstraňuje pouze staré dřevo a slabé výhonky PODZIM: Mulčujte rostlinu: Použijte kompost nebo posekanou trávu a vytvořte z nich vrstvu kolem kořenů rybízu. Během rozkladu dodává tato vrstva rostlině mnoho potřebných živin. Zároveň tak v zimě chráníte rostlinu před vyschnutím. ZIMA: V prvních 2-3 letech pěstování doporučujeme rostlinu chránit před zimou mulčem nebo chvojím, později není tato ochrana nutná.// ANGREŠT: STANOVIŠTĚ: Světlé, pokud možno ne na plném slunci. POTŘEBNÁ PLOCHA: Asi 1 m. PŮDA: Propustná zahradní zemina, bohatá na živiny. Kořeny leží těsně pod povrchem země, a proto musí být v lehkých půdách respektována dostatečná zálivka. HNOJENÍ: Po sklizni přihnojit speciálním hnojivem určeným k péči o bobuloviny, tak podpoříte tvorbu květů v příštím roce. Na jaře se vyžaduje přihnojit – mulčovat. PŘEZIMOVÁNÍ: V prvním roce se doporučuje chránit rostlinu před zimou listím a chvojím, později není ochrana nutná.// OSTRUŽINA: STANOVIŠTĚ: Stinné až polostinné PŮDA: Propustná, vlhká, humózní ZÁLIVKA: Podle potřeby HNOJENÍ: Na jaře přihnojit hnojivem na bobuloviny PROSTOR PRO ROSTLINU: Cca. 100 cm VÝŠKA: Cca. 2 m RŮST: Vzpřímený, kompaktní KVĚTY: Bílé PLODY: jsou velké, pevné, šťavnaté a aromatické. ZIMA: Mrazuvzdorné// MALINA: STANOVIŠTĚ: slunné, teplé a chráněné proti větru. PŮDA: Humózní, kyprá, propustná zahradní zemina. V létě dávat pozor na dostatečnou zálivku, obzvláště při pěstování v nádobě zabránit přemokření. Vrstva mulče (listí, posekaná tráva) u kořenů pomáhá udržet vlhkost v půdě. HNOJENÍ: březen/duben 1x hnojivem na bobuloviny. VÝŠKA: 1,50 . POTŘEBA MÍSTA: cca 50 - 80 cm RŮST: Bujný PLODY: Oválné, tmavě červené plody. ŘEZ: Po sklizni odřízneme vynesené pruty, mladé výhony ponecháme. Maliník plodí na 2letém dřevě. PODZIM/ ZIMA: Naneseme mulčovací vrstvu jako ochranu před vyschnutím půdy.
Nedávno zobrazené