Pažitka (sazenice)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Pažitka (sazenice)

Objednací číslo 6683038
Počet kusů v balení:2 ks
Oblíbená pažitka se používá hlavně ve studené kuchyni jako aromatické zelené koření s česnekovou chutí. Jako léčivá bylina podporuje trávení a chuť k jídlu. Používá se především zelená nať, ale jedlé jsou i fialové květy.
232,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Výška dospělé rostliny 20 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné (ne zcela prudké slunce), polostinné. PŮDA: Propustná, bohatá na živiny. Zálivka vyvážená. PĚSTOVÁNÍ: Může být vysazená na záhon nebo pěstovaná v nádobě. KVĚT: Květen – srpen. Od druhého roku růžovofialové květy, jedlé. Chceme-li, aby rostlina bohatě obrůstala a nať si udržela pikantní chuť, odstraňujeme průběžně rozkvetlé květy. HNOJENÍ: Vhodné je občasné přihnojení organickým hnojivem. SKLIZEŇ: Pažitkovou nať začneme pravidelně sklízet, když rostlina dosáhne výšky zhruba 10 cm. ZIMA: Mrazuvzdorná. Na zimu ji můžeme přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať. TIP: Rostliny vybrané k rychlení vyjmeme začátkem října opatrně se zemním balem z půdy. Poškozené cibulky odstraníme. Přesadíme menší trsy do vhodné nádoby, doplníme zeminou a umístíme do pařeniště nebo do chladné místnosti. Takto ponecháme rostlině asi měsíc klidu a teprve potom ji umístíme na zimu do bytu na okenní parapet. Pozor na dlouhodobější přemokření!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené