Petržel kadeřavá, sazenice (2)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Petržel kadeřavá, sazenice (2)

Objednací číslo 6683010
Počet kusů v balení:2 ks
Kudrnka patří k základním zeleným bylinám a rozhodně by neměla chybět na žádné zahradě, balkoně či doma na okenním parapetu. Dekorativní zkadeřená nať se používá se především do studené kuchyně a k dochucování teplých jídel před podáváním. Je zdrojem vitamínů a minerálů. Nať má dezinfekční, močopudný a detoxikační účinek, je skvělým antioxidantem.
232,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Výška dospělé rostliny 20 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné (ne zcela prudké slunce), polostinné. PŮDA: Propustná, bohatá na živiny. Zálivka vyvážená, jinak rostlina žloutne. PĚSTOVÁNÍ: Může být vysazená na záhon nebo pěstovaná v nádobě. Je to dvouletá rostlina, ale nejčastěji se pěstuje jako jednoletá bylina. První rok vytvoří kořen a bohatou dekorativní nať ke sklizni, druhý rok vyžene stvol s květy a semínky a má méně lístků, než v prvním roce. ŘEZ ( sklizeň): Než se rostlina dostatečně rozroste, sklízíme tak dvě snítky z jedné rostliny. Dospělá petrželka po řezu opět rychle dorůstá. Stonky, které začnou případně vybíhat do květu, hned odstřihneme. TIP: Rostliny vybrané k rychlení vyjmeme začátkem října opatrně se zemním balem z půdy. Přesadíme je do vhodné nádoby, doplníme zeminou a umístíme do pařeniště nebo do chladné místnosti. Takto ponecháme rostlině asi měsíc klidu a teprve potom ji umístíme na zimu do bytu na okenní parapet. Nejlépe se jí daří na jižní nebo jihovýchodní straně.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené